20 feb 2008, 10:57

Некростихче за чакащи 

  Poesía » Filosófica
779 0 7

Некростихче за чакащи

 

Издебва те, докато чакаш
железен кораб-рейс
да те откара на Харонски бряг,
вледен до тракане - четеш...

 

Там разни снимки на лица
паспортно и замислено те гледат,
не са ли знаели, че там
на вятъра хартиен лик ще скъсат?

 

Обичам ви със цялата си некрообич!
Обичам карамфилите да ям!
Обичам и стискам ръце - костеливите!
Обичам да кърша по мрамора сам!

 

Внимавай, веселяко, как се снимаш!
Поглеждай и намигай с малко пръст
за всеки случай, 'щото тя не пита,
за всеки случай, с житце под езика...

 

О, сладка, ксерокопирна моя, ти!...
Нарязваш ме с досадните си рими,
добрите хора нивга не достигат,
ни светъл път, по който да болим!

 

Гробарите си псуват под мустак,
завиват ни в легло с лопати,
поръсват свято с пепелен табак,
шофьорчето потраква и се клати...

 

© Морис Лав Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??