10 abr 2016, 0:56

Непоискана помощ 

  Poesía » De amor
1054 1 3

Опитвала съм неведнъж, но не мога
да те измъкна от състоянието мрачно.
Говорила съм ти в пристъп на тревога,
а ти ме спираш с думите „Не е удачно!”

 

Виждам в мислите си как се терзаеш.
Не ги познавам, но знам, че те болят.
Как да ти припомня това, което знаеш
като усещам, че мостовете между нас горят.

 

Забрави ли, че аз съм твоята опора?
Защо отблъскваш ръката ми протегната?
Позволи ми да те избавя от душевната умора
като отпуснеш тетивата обтегната.

 

Знам, че ти е трудно да се довериш
на човек, който винаги се смее.
Аз отварям сърцето си да провериш,
че то е достатъчно топло, за да те сгрее.

 

Не бягай от него, нито го пропъждай.
То ти е пратеното спасително въже.
Помисли над това, но не се осъждай,
че не си смел като останалите мъже.

 

Защото всеки е човек и може да тъгува,
да роптае, да се гневи или да крещи.
В човешката природа е да се страхува
от това, че може отново да сгреши.

 

Затова съм тук – да те съпровождам
през бляновете и тревогите, които отричаш.
Колкото и да съм различна, ти подхождам,
а ти ще се спасиш, защото още ме обичаш.

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Надежда! Определено е трогнат от това признание и може би малко по-просветен в намеренията ми.
    Благодаря и на теб, Марина за това удивление.
    Благодаря за съвета, Любов! Прозата използвам за друго. Не гоня съвършенството, така че ще се примиря с посредствеността си.
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Как да не мечтае човек за твоята любов, Биби? Много мило стихотворение, със сигурност въпросния мъж е останал очарован и трогнат! Поздрави!
Propuestas
: ??:??