Опитвала съм неведнъж, но не мога
да те измъкна от състоянието мрачно.
Говорила съм ти в пристъп на тревога,
а ти ме спираш с думите „Не е удачно!”
Виждам в мислите си как се терзаеш.
Не ги познавам, но знам, че те болят.
Как да ти припомня това, което знаеш
като усещам, че мостовете между нас горят.
Забрави ли, че аз съм твоята опора?
Защо отблъскваш ръката ми протегната?
Позволи ми да те избавя от душевната умора
като отпуснеш тетивата обтегната.
Знам, че ти е трудно да се довериш
на човек, който винаги се смее.
Аз отварям сърцето си да провериш,
че то е достатъчно топло, за да те сгрее.
Не бягай от него, нито го пропъждай.
То ти е пратеното спасително въже.
Помисли над това, но не се осъждай,
че не си смел като останалите мъже.
Защото всеки е човек и може да тъгува,
да роптае, да се гневи или да крещи.
В човешката природа е да се страхува
от това, че може отново да сгреши.
Затова съм тук – да те съпровождам
през бляновете и тревогите, които отричаш.
Колкото и да съм различна, ти подхождам,
а ти ще се спасиш, защото още ме обичаш.
© Биби Всички права запазени
Благодаря и на теб, Марина за това удивление.
Благодаря за съвета, Любов! Прозата използвам за друго. Не гоня съвършенството, така че ще се примиря с посредствеността си.