19 dic 2023, 6:38  

Непоколебимост 

  Poesía » Verso libre
180 1 0

Непоколебимост

 

Устойчивост и равновесие.

Увереност.

Убеденост - твърдост и установеност.

Позиция са те - на ума и волята.

От колебанията умствени,

от тревожността - се ражда 

Увереността.

Зоната на "да" и "не" - портал са,

Зона на Небето.

 

В тази зона, в тоз портал - научи се

Ти да се намираш.

Там ще се научиш на устойчивост,

На равновесие.

Там напред-назад се "движиш",

Налево и надесно.

Тук себе си - света познаваш.

Учиш се решения верни да приемаш.

Не знаеш, но - мислиш ти, не бързаш.

Това е мъжки дух, ил просто дух.

Безкористен, свободен, отговорен.

 

Природата - във нея се увереността намира.

В природните твои дела.

Смело научи се да гледаш света.

"Лошото" що го наричаме, от него

Новото се ражда - доброто и красиво.

 

Слънцето и светлината, за всички - 

Даром - увереност придават през деня.

А увереността нощна идва от ума.

От печката през зимата студена.

От дрехите тогава също - идва квант

Увереност - сигурност - комфорт.

Използвай тез условия - запълвай

"Дупки" неизбежни.

 

Увереността намира се къде?

В закаляването, в тренировката.

Сестра е тя на мъжеството.

На смелостта и дързостта.

Студено е, а ти търпиш - претърпяваш студ.

Брат ти ставаш на природата.

Приятел ставаш и за миг другар на

Животните прекрасни - куче, котка,

Горски вълк.

На ветрове студени, на водата, на реките,

На снега.

Когато с тях общуваш.

 

През зимата Нивенна властва - а ти

Се "храниш" чрез търпение.

Парадокс - във твойто "лошото" това, в студа - ти намираш сила, бодрост и увереност.

Топлина вътрешна и воля в теб тогаз се ражда.

 

Погледът с природата ни свързва

Най-напред.

После ръцете, що за хващане са

Жадни. Пипай и гали, когато имаш 

Време предметите домашни.

Краката после следват - ходене им

Дай на тях, стоене, нека мускулите техни

Изобилно да се хранят.

Движение всяко, работа и дело - 

Упражнение - смятай - е това за твойто

Тяло.

 

Кога непоколебимост придобиваш?

Когато се тренираш, упражняваш, мислиш.

Природата обичаш и използваш.

Въздух, вода, земя. Хората почитай.

Животните, дървета и растения.

Учи се да се устремяваш, да действаш.

В равновесие живей, що мисълта и

Волята пораждат.

 

За боговете не забравяй.

Пей скромно и прославяй

Устойчивост ще придобиеш.

Твърдост - непоколебимост.

Мисълта и волята ги дават.

Твоите дела.

 

Слава на Велес! 

На Лесничея слава.

 

Ура

 

Лесничея

 

 

© Леснич Велесов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??