Непослушници
- Вие, двете!
Престанете!
Имам нужда от почивка
даже и от автомивка! -
каза бързата кола
на предните си колела...
А те бързат - без спирачки -
като децата на игра,
взели своите играчки
тайно от дома!
Пък колата е сърдита,
а недоволството е скрито...
Не иска, а хвърчи
през квартали, градове.
Сърдита е - сега личи,
но колелата спират ли се - не...
Колата се разплака -
не можеше да чака -
уморена е и мръсна,
а вече стана късно!
Всички спят и си почиват,
колелата вече спират.
Колата казва със тревога:
- Не, повече не мога!
Искам у дома
да си ида на мига!
А двете колела
със много срам
(и то голям),
с наведена глава
тръгнаха си у дома...
Извиниха се,
измиха се,
станаха добри
и гуми, и коли!
Ралица Костова
© Ралица Костова Todos los derechos reservados