21.08.2011 г., 22:36 ч.

Непослушници 

  Поезия » За деца
501 0 3

 Непослушници

 

- Вие, двете!
Престанете!
Имам нужда от почивка
даже и от автомивка! -
каза бързата кола
на предните си колела...
А те бързат - без спирачки -

като децата на игра,

взели своите играчки

тайно от дома!

Пък колата е сърдита,

а недоволството е скрито...

Не иска, а хвърчи

през квартали, градове.

Сърдита е - сега личи,

но колелата спират ли се - не...

Колата се разплака -

не можеше да чака -

уморена е и мръсна,

а вече стана късно!
Всички спят и си почиват,

колелата вече спират.

Колата казва със тревога:

 - Не, повече не мога!

Искам у дома

да си ида на мига!

А двете колела

със много срам

(и то голям),

с наведена глава

тръгнаха си у дома...

Извиниха се,

измиха  се,

станаха добри

и гуми, и коли!

 

Ралица Костова

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??