22 ene 2013, 23:09

Непотърсени думи 

  Poesía » De amor
1002 0 5

Непотърсени думи, увиснали в мрака,

тихо сричат в осъмнали нощи…

А навярно и днес някой още ги чака

и сънува звезди… И е сложно

 

да доказваш света в наранено отричане

и напук да усмихваш мечтите…

Да улавяш мига… В любовта да се вричаш,

щом до синьо са жадни очите.

 

Непотърсени думи, недочуто мълчание –

колко искам да бъда онази,

дето няма да търси при теб покаяние,

нито чуждите норми ще пази.

 

А ще бъде земя, приютила пороя

и скала, врекла в лудост морето…

И която дори в тишината е твоя

с непотърсени думи в сърцето… 

© Йорданка Господинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??