Тя захвърли в килера пантофките стъклени
и направи от тиквата коледен пай.
Не копнееше принцове в утрото сънено,
със претенции сложни за приказен рай.
От тъгата изплете несбъднато щастие.
Свойта мъничка стая превърна в дворец.
Пепеляшка ли? Не! Тя е тихо причастие,
и шевица, извезана с ален конец….
Таня Симеонова
27.01.2020г.
© Таня Симеонова Todos los derechos reservados