28.01.2020 г., 7:51 ч.  

(Не)приказно 

  Поезия » Философска
746 2 8

Тя захвърли в килера пантофките стъклени

и направи от тиквата коледен пай.

Не копнееше принцове в утрото сънено,

със претенции сложни за приказен рай.

 

От тъгата изплете  несбъднато щастие.

Свойта мъничка стая превърна в дворец.

Пепеляшка ли? Не! Тя е тихо причастие,

и шевица, извезана с ален конец….

 

Таня Симеонова

27.01.2020г.

© Таня Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??