28 abr 2011, 15:16

Неприспособимост 

  Poesía » Otra
551 0 2

              НЕПРИСПОСОБИМОСТ

                                                   в памет на Георги Рупчев

                                          („Поезията е инстинкт за неприспособимост” Г. Р.) 

 

 

Сред ледения дъх

на непристъпни айсберги –

величия

с лица застинали;

до шия

в силиконовата тиня

на суетно безразличие,

задавен от наслада-шербетлия –

петмез

на сладострастия разюздани;

разкъсан от колабирането

на вкопчана безпомощност

премръзнала,

огънала ветрилото

на моето милосърдие;

затиснат в ъгъла

от могъщество разгърдено;

стъпкан

от безогледна октоподност...

 

... се блъскам като гущер

допотопно

непохватен

в чупливото безумие

на времето препускащо

и разгръщам деликатно

паяжинните дантели

на уязвими пориви

в куплети...

 

От лоното на безпощадните

противодействия

извира капчица

печал неутешена,

и по безмилостните ръбове

на ужаса ми многостенен

се свлича съкрушено,

превърната в музейна

вкаменелост...

© Димитър Луканов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • От лоното на безпощадните
    противодействия
    извира капчица
    печал неутешена,
    и по безмилостните ръбове
    на ужаса ми многостенен
    се свлича съкрушено,
    превърната в музейна
    вкаменелост...

    Прекрасен стих! Изпълнен с болезнена истина...
    На поета често му се налага да изстрада поезията си и да преодолява различието между нежната си душа и жестокия свят.
    Сърдечни поздрави!
  • Хубаво е, Дим, много е добро!
Propuestas
: ??:??