24 sept 2008, 18:44

НеПълна промяна 

  Poesía » Otra
522 0 10

 

Боядиса косата си.
Хирургът изпъна и бръчките.
Лещи смениха кафяво със синьо.
Проследяват те с поглед,
спъват се при обръщане
мъжете с погледи искащи.
И бездомните кучета,
бродиращи нощем квартала,
завъртат опашки в знак
на безкрайна любов,
на бъдещо случване,
вървят подир теб и не лаят,
не помнещи нищо
от стария минал живот.
Завряла кръвта им,
лишава ги от обоняние.
Без спомен за пръчка,
отрова,
за болка и стон.
На външност си нова,
отвътре без грам покаяние...

Ех, за душата да имаше
някакъв вид силикон.

 

 

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??