Неспособности
Мога да пиша
само за любов.
Мога да дишам
само в бял стих.
Мога да виждам
само на прегоряла свещ.
Мога да римувам само
в средата на реда.
(като случка с неочакван край).
Мога да виждам само в три цвята
лилав-син-зелен.
(В червено гледам
да не оцветявам чувства.)
И нямам никаква идея
кога и как
се случва поантата.
Ако знаех,
нямаше да преразказвам
приказки от 1001 нощи;
А щях
да напиша (живея)
първата
моя
такава.
© Ина Костова Todos los derechos reservados
с обич за теб.