17.12.2007 г., 14:51 ч.

Неспособности 

  Поезия » Бели стихове
851 0 3
 

Неспособности

 

Мога да пиша

само за любов.

Мога да дишам

само в бял стих.

Мога да виждам

само на прегоряла свещ.

Мога да римувам само

в средата на реда.

(като случка с неочакван край).

Мога да виждам само в три цвята

лилав-син-зелен.

(В червено гледам

да не оцветявам чувства.)

 

И нямам никаква идея

кога и как

се случва поантата.

 

Ако знаех,

нямаше да преразказвам

приказки от 1001 нощи;

А щях

да напиша (живея)

                    първата

                                моя

                                            такава.

© Ина Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??