26 jul 2008, 9:56

Нестинарка 

  Poesía
440 0 3

Нестинарка

 

Танцува нестинарка млада

по въглените зачервени.

Изпитва сякаш тя наслада

под погледите възхитени.

Искри изхвърчат под краката

и литват горе към звездите,

показвайки във тъмнината

лика божествен на светците.

Иконата се люшка бавно

над пребрадената глава,

краката и я носят плавно

по нажарената земя.

А Бог я гледа от високо

с всевиждащите си очи

и разкрасява и челото

с венец от пламнали искри.

И хиляди легенди стари,

дошли от стари времена,

разказват тъмните върхари

над лумналата равнина.

 

© Йордан Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??