26.07.2008 г., 9:56 ч.

Нестинарка 

  Поезия
414 0 3

Нестинарка

 

Танцува нестинарка млада

по въглените зачервени.

Изпитва сякаш тя наслада

под погледите възхитени.

Искри изхвърчат под краката

и литват горе към звездите,

показвайки във тъмнината

лика божествен на светците.

Иконата се люшка бавно

над пребрадената глава,

краката и я носят плавно

по нажарената земя.

А Бог я гледа от високо

с всевиждащите си очи

и разкрасява и челото

с венец от пламнали искри.

И хиляди легенди стари,

дошли от стари времена,

разказват тъмните върхари

над лумналата равнина.

 

© Йордан Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??