28 oct 2008, 19:54

Неук е човекът 

  Poesía » Filosófica
517 0 10

 "Неук е човекът,

той учи се в скръбта си

и сам се не познава,

дор скръб го не обори."

        Алфред де Мюсе

 

В мрачния замък на тъгата

бледен разумът в сянка витае,

търси прозрение в душата,

смисъл някакъв да разгадае.

 

В печалния миг на познание,

прозрял истината горчива,

най-сетне намира утеха,

че в скръбта си се  учи човекът.

© Мадлен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??