"Неук е човекът,
той учи се в скръбта си
и сам се не познава,
дор скръб го не обори."
Алфред де Мюсе
В мрачния замък на тъгата
бледен разумът в сянка витае,
търси прозрение в душата,
смисъл някакъв да разгадае.
В печалния миг на познание,
прозрял истината горчива,
най-сетне намира утеха,
че в скръбта си се учи човекът.
© Мадлен Все права защищены