28.10.2008 г., 19:54 ч.

Неук е човекът 

  Поезия » Философска
506 0 10

 "Неук е човекът,

той учи се в скръбта си

и сам се не познава,

дор скръб го не обори."

        Алфред де Мюсе

 

В мрачния замък на тъгата

бледен разумът в сянка витае,

търси прозрение в душата,

смисъл някакъв да разгадае.

 

В печалния миг на познание,

прозрял истината горчива,

най-сетне намира утеха,

че в скръбта си се  учи човекът.

© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??