26 feb 2010, 23:25

Неуморни удавници 

  Poesía
912 0 13

Не ме вини, че адски се обърках

кога е нощ и, всъщност, съмва ли,

че така и не успях да се завърна

по стъпките на всички пътници,

че изплетох и въже от самотата,

приличащо на русокоса плитка.

И сутрин хапвам тайно с вятъра,

а той не пита за червени изгреви.

Не пита и защо така си тръгнах.

Стъпките ми казаха достатъчно.

Но толкова е сухо, че преглъщам

единствено студеното приятелство,

което си остана помежду ни -

като река, изстичаща през дланите

на нас - неуморимите удавници,

обичащи да се забравят в залеза.

© Ем Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??