12 nov 2013, 18:42

Невидим свят 

  Poesía » Filosófica
539 0 0

   Невидим свят

 

 

Една душа сред сто неволи.

Не ще ли да забрави Тя?

Сред път и къщи тя се моли:

- Къде ли да се приютя?

 

Не знае тя любов какво е,

опарена бе от тъга,

от сляпа диря на безочие

и от покварена тъма.

 

Светът красив не бе простил ù,

задето му обърна гръб, 

задето толкова отрано 

очите си поля със скръб.

 

Тя беше точно от онези, 

с привкус и сладост към страстта, 

но за проклети идеалисти -

съдбата тръшваше врата.

 

И оставена в омая,

на собствения тъжен пир,

тя предлагаше прегръдка

на някой гробищен кумир.

 

© Анелия Зафирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??