Врата самотна в полето има
с търпение изпраща отминаващите часове
докато с надежда чака
с ключ в ръката някой да я посети.
Невидима за някои е таз врата,
не се показва тя без вяра в мечтите,
зад нея скрит жадуваният свят е
светът, където приютила е човешките мечти.
И само, който вярва, че света
върви напред, защото сбъдват се мечтите
ще може да открие самотната врата,
която ще го отведе в света магичен,
жадуван толкова от нас.
С ръка трепереща ключът ще превърти,
вратата плахо ще открехне,
но щом веднъж отворил я,
потоци светлина ще го облеят
и здрача черен ще изтласка от душата,
искри вълшебство в очи ще греят.
Какво ли по-красиво от мечтата
човека среща по света
и щом веднъж е влезнал през вратата,
ще пази ключа цял живот,
тъй да запази той ще може
тоз свят прекрасен от порок и зло.
Кристално чисти са мечтите,
в тях няма злоба, завист и печал,
даряват те вълшебството красиво
в нашия духовен свят.
Намерих таз врата самотна в полето
и в миг светът реален стана по-красив,
отново вярвам в любовта, доброто
и силата духовна по света.
И знайте, не ще позволя на никой
таз радост моя да отнеме някой ден,
не ще спра аз нивга да мечтая,
за да превърна моя свят в свят мечтан.
И доза лудост ще поема от живота,
във вихрен танц ще затанцуват моите мечти,
ключът за тайната врата ще нося в сърцето,
магия ще изпълва моите дни…
© Росица Todos los derechos reservados