6 sept 2014, 14:10

Невидими очи 

  Poesía
791 1 5

 

Зад погледа ти влюбен и сияен

не се ли крие втори чифт очи?

Очите, за които аз не зная,

защото искаш да ми ги спестиш.

 

Невидими очи, с които плачеш –

зад другите, изпълнени с любов;

обидени очи, в които дращи

един несподелен и парещ зов.

 

Обичам те. И знам, че ме обичаш.

Обречени сме с теб един на друг.

Но в думата "обречени" е скрита

и сладостна нега, и тътен глух.

 

Успявам ли да бъда твое всичко?

И можеш ли докрай да ми простиш,

че тъй несъвършено те обичам?

Дано да имаш само две очи...

 

© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??