Забъркана във вещерски казан
е тази нощ, невярна самодива.
А ти от похождения пиян,
с изтъркани клишета я заливаш.
Не можеш се мериш с нея, не,
парфюмът ѝ е с дъх на орхидеи.
Поръчай си бутилка каберне
и по-добре не питай от къде е.
Не е от гроздето на Жиронда*,
създадено е да те омагьоса.
Задава се поредната беда,
ще се събудиш сутринта жигосан.
Нощта е преднамерено добра.
За да получи своята награда,
ще призове и сянката на Ра**,
додето слуша гръмките тиради.
Ще нареди пред тебе пасианс
и мъжката ти сила ще събуди,
а ти ще ѝ дадеш любов в аванс,
нашепващ името ѝ до полуда.
Нощта е изкусителният грях,
на който се отдаваш до насита.
Ще чуеш приглушения ѝ смях,
когато от сърцето ти опита.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
*Жиронда – район във Франция, където се отглежда виненият сорт Каберне.
**Ра /Амон Ра/ – бог на слънцето в египетската митология
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados