НЕВЪЗВРАТИМО
В памет на 13-годишния Кольо Пасков,
който имаше дарба на художник
Стръкче трева от земята напира -
всичко което живее, умира.
Мънички мравки по гроба се трудят,
рой пеперуди мъртвите будят...
Що ли окото във гроба ще зърне -
туй, що е минало, кой ще го върне?...
Малък художник във гроба почива -
времето всички сълзи ли изтрива?...
Шумно прелитат весели птички -
млади художнико, твоите птички,
сякаш излезли от твойте картини
с птици... Ах, времето бързо премина!
Мъртвите може ли някой събуди?
Весело трепкат рой пеперуди...
К. Костадинов
© Костадин Костадинов Todos los derechos reservados