16 dic 2010, 14:39

Незаконни 

  Poesía » De amor
495 1 3

Ти не си идвал с букет при мойте родители.

Тате не е бърчил гневно чело.

Дават ли дъщеря си, не си ги попитал,

както казват, традиция стара било.

 

Пръстени с теб не сме си менили.

В бяла рокля със тебе не бях,

нито булчин венец за мене са вили.

Незаконна е нашата обич, наречена грях.

 

Не стои твойта фамилия в моето име.

Но пред Бога и Сина и Духа съм твоя жена

и когато погледнеш ме и ми кажеш: "Любима...",

то за сто брачни свидетелства има цена.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??