Ти не си идвал с букет при мойте родители.
Тате не е бърчил гневно чело.
Дават ли дъщеря си, не си ги попитал,
както казват, традиция стара било.
Пръстени с теб не сме си менили.
В бяла рокля със тебе не бях,
нито булчин венец за мене са вили.
Незаконна е нашата обич, наречена грях.
Не стои твойта фамилия в моето име.
Но пред Бога и Сина и Духа съм твоя жена
и когато погледнеш ме и ми кажеш: "Любима...",
то за сто брачни свидетелства има цена.
© Нина Чилиянска Всички права запазени