Остават още десет километра.
*
Познатото до болка, ми е чуждо -
пустеещата улична беседка
и моста вляво, и разлаяните кучета.
*
Не искам да поглеждам настрани
и стиснал съм пред себе си волана.
Тя. Бяла. Спретната. С липите си стои.
Тя, майко, къщата е там...
но теб те няма.
© Jean Christophe Todos los derechos reservados