Пакет с условности и правила -
кои неписани, кои ясно очертани.
Предан на тълпата, следваш ловко
и с тържественост се съгласяваш.
Без въпроси, без капка ропот.
Тогава вече облечен си във дрехи.
Чужди, неискрени, фалшиви.
Дрехите на условността. Шаблонът.
Дрехите на обществото и неписаните правила.
А кой беше ти?
-Как кой...аз съм Никой.
А онзи, дето се спотайва в сенчестите кътчета,
дето крие се от всеки, пази се от всичко?
Той...някак е странен. Той кой е, пак ли е Никой?
-Той не е Никой. Неговото име е Непознат.
Не гледай към него. Говори се, че той е счупен.
© Losie Calp Todos los derechos reservados