18.07.2024 г., 8:36 ч.

Никой 

  Поезия » Философска, Гражданска, Свободен стих
79 0 0

Пакет с условности и правила -

кои неписани, кои ясно очертани.

Предан на тълпата, следваш ловко

и с тържественост се съгласяваш.

Без въпроси, без капка ропот.

 

Тогава вече облечен си във дрехи.

Чужди, неискрени, фалшиви.

Дрехите на условността. Шаблонът.

Дрехите на обществото и неписаните правила.

А кой беше ти?

-Как кой...аз съм Никой.

 

А онзи, дето се спотайва в сенчестите кътчета,

дето крие се от всеки, пази се от всичко?

Той...някак е странен. Той кой е, пак ли е Никой?

-Той не е Никой. Неговото име е Непознат.

Не гледай към него. Говори се, че той е счупен. 

© Losie Calp Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??