6 ago 2024, 9:36

Нищо ново под Слънцето 

  Poesía
73 0 0

Н И Щ О Н О В О П О Д С Л Ъ Н Ц Е Т О

 

Ежедневно ни галопиращо подминават

безброй варианти за стоп в промените на климата,

от ден на ден положението все по-тежко става,

на въглеродния отпечатък извисява се кривата.

 

Като гледам тоталната световна превенция,

задкулисно как се скатава,

потънала в безотговорност,корупция и импотенция,

усещам диханието зловещо на края.

 

Всички пожари и наводнения

могат да бъдат много бързо спестени,

ако се доверим на народния гений

и отхвърлим господството на бездарни кретени.

 

Там,на Високото никой не се унизява,да пита,

а всички щедро раздават глупави мнения,

аргументирани брутално с рога и копита

в безконечни,безсмислени прения...

 

Приказката за стареца,житото и за мравките,

за любовта на верния син

си остава пример за мъдростта на народния статус,

който и днес е способен,да ни спаси.

.

04.08.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??