Наивното движение на пръстите
след мисъл и желание за нежност
ме кара впървом да се кръстя,
че още в мен тая надежди...
За времето - как може да се връща.
(И само аз не съм разбрал за тайната).
За пълната със глъч семейна къща,
и топлите ръце на майка ми.
За първите любови и копнежите,
за онзи пулс след хвръкнало сърце.
За плановете смели и летежите
и плиткото за мен, море...
Тогава, в онзи миг на предисмъртие,
наум към теб ще се присегна.
Със блянове и немощно усърдие
очите ми, застивайки те гледат...
Но пак ще искам! Бог ми е свидетел,
един живот със теб да съм живял.
Да изгоря ако ще ставам пепел,
а не да съм подгизнал от печал...
Стихопат.
©Данаил Антонов
21.03.2023
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados