10 mar 2017, 0:21

Но продължава 

  Poesía
406 2 2

Когато водата през филтър премине
и слънцето в нея на две се строши,
а блясъкът негов, в кристали изстива
и боцка със прелест в две мъжки очи.

 

Тогава се случва неземното чудо,
сърцето подскача подобно сърна.
Духът на мъжа в необята се губи,
но смисъл намира в конкретна жена.

 

А после? Не питай. Водата тече си.
Мъжът се изгражда. Светът е поле.
Няма пердета и плътни завеси,
а слънцето силно, по-силно пече.

 

Смисълът бута към утре съдбата,
а утре е утре до сетния ден.
Сезони въртят се, ту зима, ту лято,
а с пролет е сякаш света осланен.

 

Водата без филтър е с мътни проблеми.
Животът, мътилки не ще да влече.
Един го оставя, друг ше го вземе,
но той продължава и вечно тече.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??