4 jul 2021, 18:00  

Но вече не е 

  Poesía
321 12 19

Сега ще си мълчим красноречиво,

а после достоверно ще се лъжем.

За теб е ден. За мен е всичко сиво.

Езиците ни – някой да ги върже!

Не мога да пресмятам любовта си,

не ме влече подканата за прямост

и вечното дежурно “Мила, как си?”

 

И глуха съм, и глупава, и няма!

 

Очите ти предателство издават,

зад устните ти, думите се крият.

Щом вземаш сладост, а горчилка даваш

то значи ли, че аз ще я изпия?

Не съм онази – свежото момиче,

което на врата ти скача сутрин,

защото ти забрави да обичаш,

а аз оставих чувствата за утре.

Сега се лъжем, че наред е всичко,

а всъщност нестабилно се люлее

онази наша връзка - твърде лична,

която бе любов.
Но вече не е.

 

 

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??