Отдавна дебне скритото коварство –
наследникът на онзи жалък Юда,
предал Спасителя, а Праведното царство
обрекъл на поквара и заблуда!
За низостта платена е цената
със трийсет сребърника, хвърлени позорно
на грешника предател във ръката...
Но вред се чуват тонове минорни!
Че съществува мнимото "другарство",
а добрината среща мъст и злоба!
Без пот и съвест – с диво печалбарство,
живей се нашироко и с изгода!
Бди зорко подлостта – без свян, в предплата,
готова своя лъвски пай да вземе!
Безропотно робува на лъжата
сервилното ни оскотяло племе!
И страшничко е, че в гърба ти ножа
ще иска утре някой да забие!...
Дано е здрава вехтата ти кожа,
разноски неизбежни да покрие!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados