Aug 31, 2011, 4:17 PM

Нож в гърба 

  Poetry » Phylosophy
849 0 13

Отдавна дебне скритото коварство –

наследникът на онзи жалък Юда,

предал Спасителя, а Праведното царство

обрекъл на поквара и заблуда!

 

За низостта платена е цената

със трийсет сребърника, хвърлени позорно

на грешника предател във ръката...

Но вред се чуват тонове минорни!

 

Че съществува мнимото "другарство",

а добрината среща мъст и злоба!

Без пот и съвест – с диво печалбарство,

живей се нашироко и с изгода!

 

Бди зорко подлостта – без свян, в предплата,

готова своя лъвски пай да вземе!

Безропотно робува на лъжата

сервилното ни оскотяло племе!

 

И страшничко е, че в гърба ти ножа

ще иска утре някой да забие!...

Дано е здрава вехтата ти кожа,

разноски неизбежни да покрие!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??