25 nov 2008, 10:40

Ноктюрно за калинки и лира 

  Poesía » Filosófica
761 0 22

НОКТЮРНО

ЗА КАЛИНКИ И ЛИРА

 

Долита от съзвездието Лира

вълшебен танц на влюбени снежинки,

а още продължавам да се взирам

след малките отлитащи калинки...

 

От тях поисках точица едничка

за моето вълшебно многоточие,

от девет музи по едничка сричка

и шепот тих от вино непреточено...

 

                           *   *   *

 

Днес от тебе огън ще поискам,

за да стопля всеки леден камък,

стенещ край Преслав и древна Плиска

в носталгия по Волга, Дон и Кама.

 

А нейде край Кубанската ми люлка

калинките ми разкодират гена.

В нощта им светят хиляди светулки,

по-истински от всички земни гении.

© Николай Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??