6 sept 2006, 11:18

Нощ 

  Poesía
582 0 11

 

Нощта ми е близка и вярна посестрима,

прегръща ме властно, грижовно,

звездите завиват венец във косите ми

и вятър ме сресва гальовно…

Пренасям се в мисли без ключ и прегради

по лунния брод в тъмнината,

а лампите градски и светлите сгради,

блещукат далеч на земята.

Отгоре премрежва се цялата истина,

смаляват се всички проблеми,

небесният свод все по-чист и избистрен е,

омайващо гостоприемен…

Балкана извива могъщ силуета си,

пазител на кратките мигове,

понесъл вековни гори с раменете си,

разстелил  верига от ридове.

В това съвършенство и аз се смалявам,

едва доловима, далечна,

от нежния дъх на нощта онемявам

и искам мигът да е вечен.


05.09.2006

© Дидислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??