14 feb 2020, 10:56

Нощ 

  Poesía
424 2 1

О, нощ безоблачна, безмесечѝнна,
вълшебна, звездна, пòривноглъбѝнна,
на тишина — тъй пищна, тъй обилна
и с обич и любов сърцекърмѝлна!

 

О, нощ — обсебваща, световъртежна,
рояща чувства, жизнена, копнежна,
дъх спираща и вдъхновѝтелночудàта,
и самородна, и привет от необята!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??