12 sept 2017, 22:38

Нощ в Поморие 

  Poesía » Otra
349 0 7

                В Поморие и лятна нощ,

                мечти летят и райски плод.

                Морето синьо в миден кош,

                пресява блясък, звезден свод.

 

               Полюшва сънно мрак с луна,

               звезди отнася чак в Бургас.

               С поредна пенеста вълна,

               припява песен на брега.

 

               Рибарски лодки се поклащат

               с потропващи насън гребла.

               От залив тих привет изпращат

               на мрежи спящи, на нощта.

 

               На стръмна уличка крайбрежна

               седи човек от мрамор бял.

               Безмълвен Яворов поглежда,

               за морска нощ и той копнял.

 

              Безбройни точици в тъма

              далеч просветват, мигат в хор.

              Художник нощен, те туптят,

              ваят на Месемврия брега.

 

             В Поморие и лятна нощ,

             мечти зоват, раждат плод.

             Луна блести – излъскан грош,

             заплата щедра в миг живот.

 

             Поморие

             12.07.2017

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз ти благодаря,Албена!!!Там мечтите раждат и любовни плодове!!!Поздрави!!!
  • О, Хари, прекрасно образно описание!... Представих си, почувствах... И си спомних красивата любов, може би най - красивата в живота ми, която преживях в Поморие... Твоят красив стих ми я припомни... Благодаря ти!
  • Чидесно
  • Благодаря,Елица,Маргарита и Силвия!!!
  • Ритмично и въздействащо!
  • И още много звезди! Тъкмо се замислих за Яворов и неговият парк и хоп - ти си го включил в прекрасната си творба! Браво! Поздрав! Няма как Поморие без Яворов! Поне за мен!
  • Съдържателно и ритмично...
    Харесах!
Propuestas
: ??:??