8 mar 2019, 16:20

Нощ в парка 

  Poesía » Del paisaje
606 0 1

Пролетен мрак

в глъч и игри,

с верен калпак

парка покри –

 

взор, кръгозор,

храсти, брези,

славеев хор,

страст разразил.

 

Кротко нощта

стиска очи,

всяка звезда

мига, мълчи...

 

Пролетен мрак

в тайнство жуми!

Сякаш е знак:

спри, не шуми!

 

© Георги Георгиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??