8.03.2019 г., 16:20 ч.

Нощ в парка 

  Поезия » Пейзажна
604 0 1

Пролетен мрак

в глъч и игри,

с верен калпак

парка покри –

 

взор, кръгозор,

храсти, брези,

славеев хор,

страст разразил.

 

Кротко нощта

стиска очи,

всяка звезда

мига, мълчи...

 

Пролетен мрак

в тайнство жуми!

Сякаш е знак:

спри, не шуми!

 

© Георги Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??