15 oct 2008, 16:17

Нощен гост 

  Poesía
611 0 5

НА К.Р.

Ти пак си идвал. Каза ми капчукът,

че цяла нощ под него си стоял.

Навярно си се чудил да почукаш ли

и тъжен у дома си се прибрал.

 

А аз излязох рано заранта

от стъпките ти топлина да взема.

На прага ми - една сълза,

изплакана от мъж, страхливо дремеше.

 

Плетът ни сух - пазач от нощни гости,

за ризата успял е да те хване

и уж в ръцете си парче от риза нося,

а сякаш нося теб във свойте длани.

© Дияна Радева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??