1 mar 2022, 10:08

Нощес дошла е, тихичко, на пръсти... 

  Poesía » Otra
199 1 14

Нощес дошла е, тихичко, на пръсти,
оплела с обич мартенички пак.
От дланите ѝ – нежни и чевръсти,
полека сипе щърковия сняг.

 

И щипе, щипе, де когото свари,
врабчетата объркано цвъртят.
— "Те бабите ви може би са стари –
на мене Малък Сечко ми е брат.

 

— Нощес е тръгнал, ама ме ядоса!
Изнизал се е по чорапи. Срам!
По риза хукнах, рошава и боса,
навреме мартенички да раздам."

 

А ще ѝ мине, все една и съща
история повтаря. Ще дари
любов и здраве ,и ще ни прегръща,
че Марта е от бабите добри.

---------------------------------------------------

Честита баба Марта, приятели! Бъдете здрави!

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??