16 dic 2015, 7:52

Нощно кормуване 

  Poesía » Otra
282 0 1

Нощно кормуване

 

Светят фарове, иначе тъмно е като във рог

и броят наум гумите дупки по пътя. Двигател

смесва равно бръмчене към радио в тих монолог –

на безсънни самотници вечният предан приятел.

 

Във главата – объркани мисли за толкоз неща –

накъде съм потеглил, кога (и дали!) ще пристигна.

Не обърках ли пътя? – Мълчи, не отвръща нощта.

Сам ще търся ответ, и без друго не мога да мигна.

 

Ще поспра да почина. Прохлада ми праща гора,

с песен щурчо сърцето като със мехлем ще намаже.

Ще потегля отново. От изток наднича зора –

срамежливо светът голотата си ще џ покаже.

 

Все напред! Нека моето минало вика отзад:

В омагьосан кръг твоите грешки при мен ще те върнат.

Ще те срещна, тъй както се среща забравен познат –

остарял, огорчен, посивял, помъдрял и посърнал.”

 

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??