Нощта мирише сладко.
Заспивай, човек,
утре духът ти ще бъде жаден
за букви зелени, за чучулиги
и капчуци.
Заспивай и сънувай пухкава
поезия, кървави любови,
но недей да губиш главата си,
нужна е на планетата,
на пустинята,
на тебе, на мене...
Пази си главата, човек,
в нея отдавна живее една
муха аристократка.
© Светла Todos los derechos reservados