27.03.2019 г., 15:21 ч.

Нощта идва, трябва да спиш 

  Поезия » Свободен стих
712 0 4

Нощта мирише сладко.

Заспивай, човек, 

утре духът ти ще бъде жаден

за букви зелени, за чучулиги

и капчуци. 

Заспивай и сънувай пухкава

поезия, кървави любови,

но недей да губиш главата си,

нужна е на планетата,

на пустинята,

на тебе, на мене...

Пази си главата, човек,

в нея отдавна живее една

муха аристократка.​​​​​

​​​​​

 

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??