Ей сега да заспя,
че в съня се отварят
коледни порти
с чудодейна позлата.
А пък с утрото
тропат отвън сурвакари
с торбички,
събрали вкусът на Земята.
Орех и ябълка,
сливка, ситна паричка,
семки от дрян,
живи елхови клони
и колачето,
пълно с живеца на всичко -
от вода и земя,
до зЪрно и корен.
© Калина калина Todos los derechos reservados