24 дек. 2019 г., 01:54

Нощта, преди Коледа 

  Поэзия » Другая
519 2 1

Ей сега да заспя,

че в съня се отварят

коледни порти

с чудодейна позлата.

А пък с утрото

тропат отвън сурвакари

с торбички,

събрали вкусът на Земята.

Орех и ябълка,

сливка, ситна паричка,

семки от дрян,

живи елхови клони

и колачето,

пълно с живеца на всичко -

от вода и земя,

до зЪрно и корен.

© Калина калина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??