24.12.2019 г., 1:54 ч.

Нощта, преди Коледа 

  Поезия » Друга
524 2 1

Ей сега да заспя,

че в съня се отварят

коледни порти

с чудодейна позлата.

А пък с утрото

тропат отвън сурвакари

с торбички,

събрали вкусът на Земята.

Орех и ябълка,

сливка, ситна паричка,

семки от дрян,

живи елхови клони

и колачето,

пълно с живеца на всичко -

от вода и земя,

до зЪрно и корен.

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??