25 abr 2020, 8:29

Носталгично 

  Poesía
538 2 5

 

Нощта изпраща своите писма
и две дузини сини телеграми.
На двора се тъмней една асма
и във съня ми иска да остане.

 

Сънлив петел прошавва уморен
и калдъръмът кротко се усмихва,
запалва наръч спомени във мен,
а после се унася и притихва.

 

Пак гърбавата круша ме теши,
подпира с раменете си небето,
че то е храм за нашите души - 
със хиляди проблеми все заето.

 

Млад вятър се промъква-вещ крадец.
Хресва му внезапно да се връща,
където чака с ослепял гледец
като сираче бащината къща.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??